2024/4 - A héten történt

Ezen a héten péntek este tartottuk a másodéves konfirmációi felkészítőt, amelyen Jézus júdeai szolgálatát tekintettük át. Részletesen megismerkedtünk a templom megtiszításának a történetével: azzal a változatával, amelyet a Jn 2:13-25 örökít meg. Ez a történet megtalálható a nagyhét történései között is, keretbe foglalva Jézus földi szolgálatát. Emellett a harmadik parancsolatról szóló kátékérdéseket vettük át a Heidelergi Káté 36-37 Úrnapjából, illetve a 421. éneket: Az egyháznak a Jézus a fundámentoma. A másodéves kátésok mindketten jelen voltak a felkészítőn.

Az elsőéves konfirmációi felkészítőn a kettészakadt királyság korának az északi országrészhez köthető történeteit tekintettük át. Megismerkedtünk ennek a kornak a meghatározó északi prófétáival: Illéssel és utódjával, Elizeussal; ugyanakkor részletesen átbeszéltük a Kármel hegyén történteket 1Kir 18 alapján. Emellett a 182. adventi énekünkkel ismerkedtünk meg, amelynek az 5. szakasza így kezdődik: Az Illésnek lelkével ruházz fel engem is. A két felkészítő alkalmon összesen öt kofirmáló volt jelen.

A vallásórán azt a történetet tanultuk, amelyben Jakab és János édesanyja arra kéri Jézust, hogy amikor eljön az Ő országa gyermekei főhelyet kapjanak, mellette. Picit többen voltunk mint általában (11 gyermek volt jelen), az óra nehezebben indult mint máskor - de végül sokmindenről sikerült érdemben elbeszélgetnünk. Arra bíztattuk őket, hogy sose arra törekedjenek, hogy mindenkit legyőzzenek, hanem, hogy áldássá váljanak mások számára. A 481. éneket tanultuk az órán: Tégy, Uram, engem áldássá.

Csütörtök este helyett, több presbiter kérésére most szombat este tartottuk január végi gyűlésünket. Ezalkalommal a templomszentelés 30. évfordulója ünneplését terveztük. Már van egy időpontunk: szeretettel várunk mindenkit június 30., du. 17 órára, ünnepi istentiszteletre. 

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje 1Kor 9:24-27 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Mt 20:1-16.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2024/19 - A héten történt

2023/37 - A héten történt