2024/5 - A héten történt

Csütörtök délután a Kisbácsi Római Katolikus Plébániával és a Kisbácsi Szépkorúak Egyesületével közösen szervezett eseményen Hendi Ilma svéd-székely költőnőre emlékeztünk. Ilma asszony személyiségét hagyatékát gondozó titkára, Vécsei Zsolt elevenítette fel.

Péntek este tartottuk az elsőéves konfirmációi felkészítőt, amelyen a Királyok könyvéből a déli királyság történetét ismertük meg - a kettészakadt királyság kora kezdetétől a babilóni fogságig. A komoly vallási reformokat végrehajtó Jósiás király uralkodásával tüzetesebben is foglalkoztunk, elolvastuk a 2Kir 22-t. Az órán a 404. éneket tanultuk: Siess, keresztyén lelki jót hallani. Négy konfirmáló volt jelen.

A héten szombat délelőtt volt a másodéves konfirmációi felkészítő alkalom. Jézus nagy galileai szolgálatát tekintettük át az órán elolvasva a Hegyi beszédet is Mt 5-7-ből, amely Jézus tanításainak egyik legteljesebb összefoglalója. A 446. éneket tanultuk az órán, amelynek a szövege Jézust áldott orvosak nevezi. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt, ezalkalommal is.

A héten ABC órára is sor került - a magyar nyelv elmélyítésében önkéntesen segítő Gáll Judit tanítónő nagy szeretettel várja továbbra is a vegyes anyanyelvű családokban felnövő gyerekeket, illetve azoknak is szívesen segít akiknek nehezen megy az olvasás. Minden szombaton vallásóra előtt, 14 órától találkozhatnak vele a gyermekek.

A vallásórán a vak Bartimeus történetét tanulták a gyermekek Lk 18:35-43 alapján. A történet mellé a 150. Zsoltárt énekelték: Dicsérjétek az Urat. 9 gyermek volt jelen az órán.

a legkisebbek alkotása
 

Vasárnap délelőtt az istentisztelet alapigéje Zsid 3:15 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Lk 8:4-15. Az istenitszteletet követően, amelyen 52-en voltunk jelen, kávézásra és beszélgetésre került sor.

Vasárnap délután ifjúsági istentiszteletre került sor. Az alkalom címe az volt, hogy Jelmezeink. Elhangzott Jákób csalásának az elbeszélése 1Móz 27:1-29-ből, amely a Biblia egyik legismertebb jelmezes története. Az igehirdetés alapigéje a 2Kor 1:12 volt, amelyben Pál apostol arra emlékezteti szeretett gyülekezetét, hogy munkatársaival együtt közöttük mindig Istentől jövő őszinteséggel és tisztasággal forgolódtak. Arról is szó volt, hogy fontos önmagunknak lenni aban az értelemben, hogy fontos az egyenesség és az őszinteség: de a bűneink tekintetében, megváltottakként el kell távolodnunk óemberünktől. Heten voltunk jelen az istentiszteleten.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt