2024/7 - A héten történt

A héten minden este 19 órától bűnbánati istentiszteletet tartottunk. Ezeken az alkalmakon a Házasság hetéhez kapcsolódó igéket választottunk - olyan bibliai részeket, amelyekben Isten és a választott nép, illetve Krisztus és az Anyaszentegyház kapcsolatát a házassághoz hasonlítja a Szentírás. Istentiszteleteink visszahallgathatók egyházközségünk Spotify csatornáján.

Péntek este az elsőéves konfirmációi felkészítőn Ezsdrás és Nehémiás könyvét tekintettük át - különös figyelmet szentelve Ezsd 1-nek, amelyben a Szentírás Círusz rendeletét örökíti meg. Három konfirmáló volt jelen ezalkalommal.

Szombat délelőtt a másodéves konfirmációi felkészítőn a húsvéti ünnepkörről tanultunk, amely hamvazó szerdától mennybemenetelig tart. Óra végén átvettük még a Heidelbergi Káté 40-42 úrnapját, amelyek a 6-8 parancsolatot magyarázzák. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt.

A vasárnap délelőtti úrvacsorás ünnepi istentiszteleten az igehirdetés alapigéje 2Kor 5:14-15 volt, a bibliaolvasás igéje pedig Ézs 53. Ezen a vasárnapon úgy terveztük, hogy az istentisztelet alatt gyermekfoglalkozást tartunk - míg a szülők a templomban vannak, addig a gyermekek a parókián. Hiányoltuk a gyermekeket és a szülőket is. A következő ilyen alkalmat húsvét első napja délelőttjére tervezzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2023/46 - A héten történt