2024/10 - A héten történt

Hétfő délután a baba-mama csoport tagjai nőnapozni gyűltek össze. Addig az édesapák vigyáztak a gyermekekre a parókián.

Hétfő délután és szombat délelőtt gyülekezetünk presbiterei a parókia kerítésén dolgoztak; szerdán pedig egyházközségünk harangozónője, Szőllősi Julianna férjével, Jánossal együtt a templom előtti virágoskert takarításával foglalatoskodtak. Köszönet a hétfői (Bakos Márton, Boros Pista István és Hatházi István) és a szombati csapatnak (Ballok János, Boros Pista István, Cotoi Vilmos és Hatházi István) az egyházközség épületegyüttese szépítésére szánt időért és energiáért; illetve köszönjük a kert rendezőinek fáradozását, Fábián Julianna egyháztagunknak pedig a templom számára felajánlott virágokat.

Péntek délután tartottuk a másodéves konfirmációi felkészítőt amelyen átvettük a Heidelbergi Káté utolsó, imádságról szóló egységét - a káténak ez a része általánosan az imádságról, illetve a Miatyánk hat kéréséről szól. Az órán a 430. éneket tanultuk: Imádkozzatok és buzgón kérjetek. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt az órán.

Péntek este és szombat délután tartottuk az elsőéves konfirmációi felkészítőt. Ézsaiás könyvét vettük át, amelynek három nagy egységét különböző korokban írták: fogság előtt, a Babilóni fogság idején, illetve azt követően, hogy Isten népe hazatért az igéret földjére. Az énekeskönyvből a 361. éneket tanultuk az órán: Meghódol lelkem Tenéked, nagy Felség. A két órán összesen négy elsőéves kofirmáló volt jelen.

Szombati vallásóránkon, amelyet az ABC órát követően tartottunk, a tálentumok példázatáról volt szó. Arról is beszélgettünk a gyermekekkel, hogy a tehetségeikkel hogyan lehetenek hasznára családjuknak, gyülekezeti közösségüknek, osztálytársaiknak illetve barátaiknak. Összesen hét vallásórás volt jelen az órán.

Vasárnap délelőtt különleges alkalomra került sor: az istentiszteletet követően Marosán Csaba Őrizem a szemed c. verses előadását követhettük figyelemmel, amelyen felesége, Emőke is közreműködött. Az összegyűlt perselypénzzel, amelyet a meghívottainknak szoktunk felajánlani, a Marosán házaspár a zsoboki árvaházat támogatja. Az istentisztelet, illetve az azt követő előadás visszahallgatható gyülekezetünk Spotify csatornáján. Összesen 62-en voltunk jelen a délelőtti alkalmon.

Vasárnap délután Kovács Csongor környezetvédő aktivista volt a vendégünk. Csongor arra bíztatott bennünket, hogy tudatosan vásárolva, ha kell lemondva azokról a dolgokról, amelyek valójában nem is igazán fontosak, törekedjünk arra, hogy nekünk köszönhetően is egyre tisztább, élhetőbb legyen a környezetünk. Tízen voltunk jelen a templomban.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2023/46 - A héten történt