2024/11 - A héten történt

Péntek délután a kisbácsi római katolikus templomban ünnepeltük együtt nemzeti ünnepüket, március 15-ét.

A héten pénteken és szombaton tartottunk elsőéves konfirmációi felkészítőt. Az órákon Ezékiel könyvét tanulmányoztuk, akinek a beszédei jóval összetettebbek voltak mint elődeié, és aki gyakran jelképes cselekedetekkel is kihangsúlyozta az Isten által reá bízott üzenetet. Átolvastuk könyve 12. fejezetét, amelyben Isten utasítására batyuval a hátán hagyja el Jeruzsálemet - illetve a 37. fejezetet, ahol látomását írja le amelyben a szétszórt, száraz csontok újra emberi testekké állnak össze. Pénteken a szabadságról is beszélgettünk, illetve húsvétra készülődve a 223. nagypénteki éneket tanultuk: Paradicsomnak te szép élő fája. Összesen öt konfirmáló volt jelen a két alkalmon.

Szombat délelőtt tartottuk a másodéves konfirmációi felkészítőt, amelyen már a pünkösd előtt egy héttel sorra kerülő konfirmációra készültünk. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt.

Szombat délben két kisgyermek részesült a keresztség sákramentumában: Juhász Panna, Juhász Magor Ernő és Bíró Henrietta Bernadett gyermeke; illetve Szőllősi Olivér Mátyás, Szőllősi János és Bocotan Irina Rozália gyermeke. Isten áldása legyen szüleik és keresztszüleik életén, hogy hitben nevelve a gyermekeket minden tőlük telhetőt meg tudjanak tenni annak érdekében, hogy a gyermekek felnőttként majd vállalják fel és éljék meg a hitüket.

A szombat délutáni ABC órát követően vallásórára került sor, amelyen Jézus betániai megkenésének a történetét tanultuk Mt 26:6-13 alapján. A gyermekek kérésére kinnt, a kertben tartottuk a vallásórát - külön köszönet Túros Sándornak és Máriának, hogy használhattuk kerti padjaikat. Az órán kincses dobozt hajtogattunk, majd, így húsvét fele a 377. éneket tanultuk: Isten szelíd szolgája, te. Hat gyermek volt jelen a vallásórán.

Vasárnap délelőtt a Kolozsvári Református Kollégium kórusa volt a vendégünk. Az igét Péter Csaba, a kollégium lelkipásztor-tanára hirdette Jn 21:17-25 alapján. A bibliaolvasás igéje a 19. Zsoltár volt. Az igehirdetést követően a kollégium kórusa gyönyörködtetett bennünket énekével, amely Antal Zsuzsanna karnagy vezényletével énekelt. Hálásak vagyunk azért, hogy ünnepi műsorukkal mindig lelkesítenek bennünket. Az istentiszteleten begyűlt perselypénzzel, amelyet felkerekítettünk 1100 lejre, a kórus tevékenységét támogattuk. Külön köszönet Varga Zsókának, Szőllősi Juliannának, Túros Máriának, Bakos Erzsébetnek, Hatházi Erzsébetnek, Kömös Annának, Koszta Hajnalnak, Nagy Annának, Frinkuly Máriának, Coszorús Ilonának, Szenes Erzsébetnek, Bazsó Ilonának, Kristóf Erzsébetnek, Nyilas Annának, Jakab Jutkának és Pethő Júliának a sok finom süteményért, szendvicsért, amelyet a szeretetvendégségre készítettek.

Vasárnap délután a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében szerveztünk zenés áhítatot. Köszönjük Lokodi Bencének, Csengeri Juditnak, Zakariás Lilinek, Nagy Olíviának, Deák Dórának, Kiss Julcsinak, Fehér Ágotának, Könczei Samunak, Kiss Jankának, Sinkó Leának; illetve felkészítő és kísérő tanáraikank, Csengeri Kostyák Zsuzsának, Portik Adélnak, Nyárádi Emőkének és Tibád Andreának; Valamint Oláh Boglárkának, hogy idejükből és energiájukból áldoztak arra, hogy együtt emlékezzünk J. S. Bach-ra. Az áhítat hangfelvétele letölthető itt: BMF Kisbács.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2023/46 - A héten történt