2024/9 - A héten történt

Hétfőn vettünk végső búcsút Dózsa György testvérünktől, aki 68 éves korában távozott közülünk. Koporsója mellett Jn 11:25 igéje vigasztalta a gyászolókat: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él.  

Csütörtökön tartottuk február végi presbiteri gyűlésünket, amelyen eseményeket, kirándulásokat terveztünk - illetve arról tárgyaltunk, hogy milyen pályázatokat nyújtson be az egyházközség.

Péntek este az elsőéves konfirmációi felkészítőn az intertestamentális korról tanultunk - a Krisztus születését megelőző négy évszázad ismerete néhány prófétai könyv és az Újszövetség megértéséhez elengedhetetlenül fontos. A 232. húsvéti éneket tanultuk az órán: Győzelmet vettél, ó, Feltámadott - az ének dallama G. F. Händel Makkabeus Judás c. oratóriumának egyik tétele (Makkabeus Júdás az intertestamentális kor egyik fontos személyisége volt). Az órán két konfirmáló volt jelen a nyolcból.

Péntek estet tartottuk a másodéves konfirmációi felkészítőt, amelyen az Apostolok cselekedeteiről írott könyvet tekintettük át - illetve végigvettük a Heidelbergi Káté Isten törvényéről szóló részét. Mindkét másodéves konfirmáló jelen volt az órán.

Szombaton, a vallásórát megelőzően ABC órára került sor - a Gáll Judit tanítónő által önkétesen tartott alkalmon két gyermek vett részt. A vallásórán Zákeus megtérésének a történetéről tanultunk Lk 19:1-10 alapján. Az órán pet palackokból, egyszerhasználatos poharakból készítettünk malacperselyeket. 10 vallásórás volt jelen a szombati alkalmon.

Vasárnap délelőtt az igehirdetés alapigéje Lk 9:57-62 volt, a bibliaolvasás igéje pedig 1Kir 19:11-21. Az istentiszteletet követően, mint minden hónap első vasárnapján, kávézásra került sor. 59-en voltunk jelen az istentiszteleten.

Vasárnap délután ifjúsági alkalmat tartottunk, melyen Incze Elek világi ferences szerzetes osztotta meg velünk böjttel kapcsolatos gondolatait. Tizenegyen voltunk jelen, áldott szép alkalom volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2023/46 - A héten történt