2024/16 - A héten történt

Pénteken, az első éves konfirmációi felkészítőn az ünnepi tekercsek gyűjteményének két narratív könyvéről beszélgettünk: Ruth és Eszter történetével ismerkedtünk meg, amelyeket aratás, illetve púrim (sorsvetés) ünnepén szoktak felolvasni. A 368. éneket tanultuk a történetek mellé, amelynek a szövege arról is szól, hogy Isten a szívén viseli a sorsunkat. Négy konfirmáló volt jelen az órán.

Ugyancsak pénteken tartottuk a másodéves felkészítőt, amelyen a konfirmációra készültünk. Szombaton, az ABC-órát követő vallásórán az anyák napi ünnepélyre készültünk.

Szombaton egyházközségünk nyolc presbitere kiszállt egyházközségnk magyargyerőmonostori házához egy kis tavaszi nagyatakarításra, rendrakásra. Köszönjük szépen Boros Pista Istvának, Ballok Jánosnak, Botha Józsefnek, Cotoi Vilmosnak, Gáspár Klárának, Koruzsán Juliannának, Szőllősi Juliannának és Szőllősi Máriának az odaszánt időt és energiát, amelynek köszönhetően jól haladtunk a munkával.

A vasárnap délelőtti istentiszteleten az igehirdetés alapigéje Jn 16:16-22 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a 30. Zsoltár. 54-en voltunk jelen a templomban.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt