2024/17 - A héten történt

Pénteken tartottuk az első és a másodéves konfirmációi felkészítőt is. A másodévesekkel tartott alkalmon a konfirmációra készültünk, amelynek az időpontja egyre közeledik. Az elsőéves csoport egyetlen résztvevőjével az öt ünnepi tekercs további három könyvét tekintettük át: az Énekek énekét, a Prédikátor könyvét, illetve Jeremiás siralmai könyvvét. Emellett a 350. énekünket tanultuk.

Szombat délelőtt egyházközségünk presbiterei közül többen is a Szucságon szervezett körzeti egyházmegyei presbiteri továbképző alkalmon vettek részt.

Szombat délben a keresztség sákramentumában részesült Mira, Plugariu Adrian Ioan és Dénes Emőke Imola kislánya. Mira és édesanyja az Ördöngösfüzesi Református Egyházközség Kisbácsban élő tagjai. Isten áldását kívánjuk mindannyiuk életére.

Szombat délután, a vallásórán a vasárnapi anyák napi ünnepélyre készültek a gyermekek.

Vasárnap délelőt az igehirdetés alapigéje Jer 1:4-5 volt, a bibliaolvasás igéje pedig a 139. Zsoltár. Ezt követően került sor a gyermekek édesanyákat köszöntő verseire és közös éneklésére. A templomból kimenet a gyermekek a Fábián Julianna testvérünk által készített csokrokat adták át a jelenlevő édesanyáknak, nagymamáknak, dédnagymamáknak. Kinnt szeretetvendégségre került sor - köszönjük szépen Csíki Erzsébetnek, Kömös Annának, Nagy Annának, Bíró Évának, Coszorús Ilonának, Bakos Erzsébetnek, Bazsó Ilonának és Varga Zsókának az erre az alkalomra készített sütiket. Az alkalmon Koszta Antónia készített fényképeket, amelyeket itt lehet megtekinteni: Anyák napja 2024.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2024/6 - A héten történt

2023/37 - A héten történt

2024/19 - A héten történt